Οι προτάσεις μας

Βρισκόμενοι στην καρδιά της πόλης των Χανίων, εμείς θα σας προτείναμε να ξεκινήσετε τη βόλτα σας μέσα από τα σοκάκια της πόλης και να επισκεφτείτε τα κυριότερα αξιοθέατα της.

 

Ξεκινώντας τις προτάσεις μας, ο Φάρος της πόλης μας ο οποίος είναι Αιγυπτιακής καταγωγής και είναι μάλιστα ο μεγαλύτερος της Κρήτη

Επίσης μην παραλείψετε να δείτε, στα Νεώρια του ενετικού λιμανιού, το Μουσείο Αρχαίας και Παραδοσιακής Ναυπηγικής με την αναπαράσταση του Μινωικού πλοίου «Μινώα».

Το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, Μεγάλο Αρσενάλι θα σας εντυπωσιάσει, μιας και φιλοξενεί – διοργανώνει  σεμινάρια,  διαλέξεις και διεθνείς εκθέσεις με σκοπό την ενίσχυση του τοπικού ενδιαφέροντος.

Από την απέναντι πλευρά του λιμανιού βρίσκεται ο  Φιρκάς που είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά Ενετικά φρούρια της εποχής. Αποτελούσε τον κύριο Ενετικό στρατώνα της πόλης γιατί ήταν κτισμένο σε καίρια θέση, προστατεύοντας την είσοδο του λιμανιού. Ωστόσο ακριβώς από κάτω βρίσκεται το Ναυτικό μουσείο της πόλης όπου μπορείτε να συνδυάσετε την επίσκεψή σας.

Στην παλαιά πόλη των Χανίων βρίσκονται αρκετές καφετέριες και μπαρ για να χαλαρώσετε και να δοκιμάσετε τα παραδοσιακά μας φαγητά. Ενώ από το Παλαιό Λιμάνι ξεκινάνε αρκετές μίνι κρουαζιέρες – εκδρομές με καραβάκια για να εξερευνήσετε το υπόλοιπο νησί.

 

Λίγα χιλιόμετρα ανατολικά από την πόλη, βρίσκονται οι Τάφοι των Βενιζέλων (πολύ σημαντικός πολιτικός της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας).   Γύρω από τους τάφους έχει διαμορφωθεί ένα όμορφο μικρό πάρκο και αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία που προσφέρουν πανοραμική θέα προς τα Χανιά.

 

Ο Σταυρός είναι παραθαλάσσιο θέρετρο που βρίσκεται στην βόρεια ακτή της χερσονήσου του Ακρωτηρίου, στα Χανιά της Κρήτης. Απέχει από την πόλη των Χανίων 15 χιλιόμετρα και αυτό που θα σας κερδίσει είναι η παραλία που βρίσκεται μέσα σε έναν, μικρό κόλπο στην βορειοανατολική γωνιά του οικισμού, ακριβώς δίπλα στον λόφο που υψώνεται σχεδόν πάνω από αυτή. Η παραλία του Σταυρού ωστόσο είναι αρκετά δημοφιλείς αφού εκεί γυρίστηκε η ταινία  «ZORBA THE GREEK».

Το Ελαφονήσι βρίσκεται στα νοτιοδυτικά του νομού Χανίων. Αυτό που το κάνει μοναδικό είναι ότι είναι κάτι μεταξύ νησιού και χερσονήσου (θα χρειαστεί να  περπατήσετε μέσα στο νερό).

 

 

Ανατολικά της πόλης των Χανίων και μάλιστα μόλις 3 χιλιόμετρα μακριά βρίσκεται η περιοχή των Αγίων Αποστόλων. Οι τρεις χερσόνησοι δημιουργούν τέσσερις κόλπους με αμμουδερές παραλίες και ρηχή θάλασσα. Ιδανική για χαλάρωση και οικογένειες με μικρά παιδιά.

 

Αν ζητάτε κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά, γαλαζοπράσινη θάλασσα και ψιλή χρυσή άμμος, ένας είναι ο προορισμός Φαλάσαρνα.  Πρόκειται για μια από τις καλύτερες παράλιες του νομού Χανίων αλλά και όλης της Κρήτης και η απόσταση των 55 χιλιομέτρων από την πόλη αλλά και ο χρόνος που θα διαθέσετε για να επισκεφτείτε  είμαστε σίγουροι ότι θα σας αποζημιώσουν.

 

Τελειώνοντας, το φαράγγι Σαμαριάς είναι ένα από τα μεγαλύτερα φαράγγια της Ευρώπης και αποτελεί έναν από τους βασικότερους προορισμούς των επισκεπτών της Κρήτης λόγω της άγριας και φυσικής ομορφιάς του. Η πεζοπορία 16 χιλιομέτρων στο φαράγγι της Σαμαριάς ξεκινάει από το οροπέδιο του Ομαλού, που απέχει 40 χιλιόμετρα από την πόλη των Χανίων, και τελειώνει στην νότια ακτή της Κρήτης. Το μονοπάτι που θα διασχίσετε, κατεβαίνει δίπλα από γκρεμούς και μέσα από πυκνά δάση ενώ ποταμάκια και φυσικές πηγές νερού θα σας δροσίσουν στην διαδρομή σας.

0 0 votes
Rate Us